0
  • سبد خرید شما خالی است !

همه چیز درباره اسپادانا مکمل

به وب سایت شرکت اسپادانا مکمل خوش آمدید.

باسمه تعالی

نقشه راه بخش تحقیقات شرکت اسپادانا مکمل

فضاهای آزمایشگاهی:

شرکت اسپادانا مکمل در راستای اهداف بلند مدت خود و ورود به حوزه های تحقیقاتی و کاربردی، بخش های آزمایشگاهی زیر را جهت پیشبرد برنامه های شرکت مد نظر دارد که شامل:

الف- بخش تحقیقات میکروبیولوژی

ب-بخش تحقیقات پروتئومیکس

ج-بخش تحقیقات سلولی

د- بخش تحقیقات مولکولی ( مهندسی ژنتیک)

ه- بخش حیوانکده تحقیقاتی

 

شرح وظایف فضاهای آزمایشگاهی:

الف- بخش تحقیقات میکروبیولوژی:

مواد دارویی، موادی هستند که برای درمان بیماریهای عفونی یا جلوگیری از وقوع بیماری به کار می‌روند. این مواد معمولاً از باکتریها و قارچها بدست می‌آیند. از این مواد هنگامی می‌توان برای درمان بیماریهای عفونی استفاده کرد که دارای اثر سمی انتخابی باشند. یعنی ضمن متوقف کردن رشد یا نابودی عامل مولد بیماری، به سلول میزبان آسیبی نرسانند. علاوه بر سمیت انتخابی، داروها باید بتوانند به داخل بافتها و سلولهای میزبان نفوذ کنند و تغییری در مکانیزم دفاعی طبیعی میزبان بوجود نیاورند. از عوامل ضد میکروبی می‌توان به آنتی بیوتیک ها اشاره کرد.

در این بخش حوزه های تحقیقاتی میکروارگانیسم های مفید و پروبیوتیک نیز مد نظر قرار می گیرد. استفاده از باکتری های همزیست با دام، طیور و زنبور عسل جهت افزایش عملکرد و افزایش کارایی سیستم ایمنی موجود زنده، کشت، پرورش و تلقیح آنها با جیره غذایی از اهداف دیگر این بخش می باشد.

 

ب- بخش تحقیقات پروتئومیکس:

پروتئومیکس علم مطالعه گسترده پروتئوم شامل مطالعه بیان، تغییرات پس از ترجمه و مطالعه برهمکنش پروتئین‌ها با سایر ملکول‌ها است. پروتئومیکس یک شاخه نو پا در ژنومیکس کاربردی است که همزمان با اتمام پروژه توالی یابی ژنوم برخی موجودات مهم و برای پاسخ گویی به سوالات پیش آمده در اثر توالی یابی ژنوم بوجود آمده ‌است. آنالیز جامع پروتئین‌ها با هدف بررسی تنوع ژنتیکی، مطالعه تفاوت‌ها و مطالعه پاسخ به تنش‌ها موضوع اصلی علم بین رشته‌ای پروتئومیکس است. پروتئومیکس با بهره گیری از علوم شیمی پروتئین‌ها، بیوانفورماتیک و زیست‌شناسی به شناسایی، کمیت سنجی، مطالعه تغییرات پس از ترجمه و برهمکنش‌های پروتئین‌ها می‌پردازد. هدف پروتئومیکس شناسایی پروتئین‌های جدید بر اساس نقش، وظیفه و مطالعه نحوه بیان آنها در سیستم‌های تنظیمی است. امروزه قسمت عمده فعالیت‌های پروتئومیکس تفکیک پروتئین‌های بافت‌ها توسط الکتروفورز دوبعدی و شناسایی متعاقب آنها توسط طیف سنجی جرمی است. در این بخش حوزه های تحقیقاتی پیرامون بررسی و ارزیابی تغییرات پروتئوم و شناسایی پروتئین های موثر در عملکرد دام، طیور و زنبور عسل قابل انجام است.

 

ج- بخش تحقیقات سلولی:

يكي از ويژگی های اغلب موجودات چند سلولی بودن يا به عبارت ديگر تشكيل شدن آن ها از چندين نوع سلول مختلف است. در چنين حالتی سلول ها اغلب جنبه تخصصی به خود مي گيرند. هر چند قادر به انجام تمامی فعاليت هاي مورد نياز موجود زنده به تنهايی نيستند. نتيجه اين تخصصی شدن سلول ها اين است كه موجودات از تعدادی سلول مختلف با اندازه، شكل، ساختار و عملكرد ويژه خود تشكيل مي شوند. بسياری از سلول های موجودات مختلف تحت شرايط خاص قادرند در خارج از اندام و يا بافت اصلی خود به رشد و تكثير خود ادامه دهند. سلول های ايزوله شده، بافت ها يا اندام ها را می توان در ظروف پلاستيكی يا شيشه ای با درجه حرارت های تعريف شده كه در انكوباتور ايجاد می شود نگهداری و تكثير داد، در عين حال كه با يك محيط حاوی مواد مغذی و فاكتور های رشد سلولی تغذيه مي شوند. كشت درون شیشه ای ‌اندام ها، بافت ها و سلول ها مجموعاً تحت عنوان كشت بافت ناميده می شود كه در بسياری از شاخه های علمی مورد استفاده قرار می گيرد. در این بخشی حوزه های تحقیقاتی پیرامون روش های مختلف کشت سلولی از منابع دام، طیور و زنبور عسل جهت ارزیابی عملکرد این موجودات قابل انجام است.

 

د-بخش تحقیقات مولکولی:

رشد فزآینده جمعیت جهان و افزایش تقاضا برای مواد غذایی در دهه‌های اخیر موجب شد تا در زمینه علوم کشاورزی و مواد غذایی شاهد یک گذر جدی و اجتناب‌ناپذیر از کشاورزی سنتی به کشاورزی پیشرفته و بکارگیری روش‌های نوین ژنتیک در تولید محصولات نوین باشیم. به همین دلیل، کاربرد روش‌های مهندسی ژنتیک و ژنتیک مولکولی برای افزایش کمی و کیفی محصولات از یک سو و کاهش هزینه‌ها و زمان تولید از سوی دیگر، استفاده از این روش‌ها در شاخه‌های گوناگون کشاورزی را بسیار ارزشمند کرده‌است. در این بخش حوزه های تحقیقاتی پیرامون مباحث مهندسی ژنتیک و زیست فناوری در موجودات زنده دام، طیور و زنبور عسل قابل انجام است.

 

 

ه-حیوانکده تحقیقاتی:

حيوانات آزمايشگاهي بعنوان مهمترين ابزار در جهت آگاهي يافتن از مجهولات علوم زيستی سهم بسزائي دارند. زيرا از نظر اخلاقي نمي توان، روشهاي نوين درمانی، تستهاي داروئي، ارائه فرآورده هاي بيولوژيك، آرايشي و بهداشتي را بر روي انسان انجام داد. در اين راستا تحقيقات خوب و مطمئن مرهون حيوانات سالم از نظر جسمي و روحي مي باشند. امروزه مصرف حيوانات آزمايشگاهي بعنوان شاخصی در امور پژوهشي مورد توجه قرار دارد. این بخش محل پرورش، تکثیر و ارزیابی عملکرد موجودات مدل آزمایشگاهی شامل موش، موش صحرایی، خرگوش و طیور می باشد.